I min dagbok brukar jag varje år summera vad som har hänt, här är huvudsakliga händelserna i vårat hund år 2013.

Januari
I början av 2013 flyttade Blenda hit, Beila var överlycklig och de hade hur kul som helst tillsammans.

Februari
Var hos Brimer och vallade ungdjuren med Beila, Blenda och Daka. Indra och Inger har börjat tävla i rallylydnad.

Mars
Träningshelg med Inger och Indra i Nordmaling, med Beila, Daka och Blenda. Beilas olycka med hästarna, fraktur på två nackkotor. Då det krävde flera månader i stillhet så erbjöd sig Stina och Mattias Brimers matte och husse att ta hand om Blenda.

April
Bifrost kommer tillbaka.

Maj
Indra har fått sin första Rallylydnads titel. Brimer och Blenda har ställts ut inofficiellt för första gången. Brand ställts ut flertalet gånger. Jag och Inger åkte till Belgien och parade Dakawee med Frisko, träffade Bove på vägen ner.

Juni
Brand har klarat BH-provet. Bifrost flyttar till sitt nya hem.

Juli
Brimer och Blenda ställs ut i Alfta, Excellent.
Beila tränar mycket räddning.
D-kullen föddes, 3 tikar och 6 hanar. Vid en veckas ålder började Daka må dåligt. Juverinflammation slutar med operation. Stödmatning av valparna. Beila hjälper att ta hand om valparna.

Augusti
Indra uppflyttad fortsättningsklass i rallylydnad. Brokka BIR, CK, Excellent i juniorklass. MH med B-kullen, Båra, Brokka, Beila och Brimer.

September
D-kullen har flyttat till sina nya hem. Studierna har börjat igen, sista året av pendling.

Oktober
Marcus och jag reste runt, träffade Bove, Balder och Bifrost.

November
Hela B-kullen är nu friröntgad.
Kennelträff i Gävle, stor uppslutning med 6 från D-kullen. 3 från B-kullen och 2 från första kullen. Och såklart Dakawee också. Vår andra kull kattungar(2013) flyttar. Börjar kurs i hund och katt genetik och hälsa. Beila BIR på inofficiell i Hudiksvall.

December
Stora Stockholm med Beila. Redovisning av kandidatarbetet om Luktdetektion med hund, dvs. Special sök. Mycket träning av Beila.

2013 har varit ett omvälvande år, då allt ställts på sin kant om och om igen. Nu har det dock vänt. Barnen har fått sitt rum klart på övervåningen, Beila är på G med träningen igen och Daka mår också bra igen. Beauceron antalet är nere på två igen vilket är väldigt skönt, då det är mer än tillräckligt…

Nu är det bara en termin av pendlande till Uppsala kvar. Kort sagt, det ser ljust ut!

Gott nytt år allihopa!