Nu är D-kullen en vecka gammal, det går så snabbt! De växer så det knakar, ljusblå hane har först nått sin dubbla vikt.
Dag 3 – grå hane i beauceronpose i mitten.
Dag 7 – Blå hane lutar mot Dakas svans.
Dag 7 – Brun och Vinröd, syns skillnad i maskulina och feminina drag redan nu!

Dag 8 – Daka och vinröd tik.

Idag har det varit kämpigt för Daka, de senaste dagarna har hon bäddat, flåsat, druckit mycket. Vilket är vanliga tecken för kalkbrist, så jag gav henne kalk men utan verkan. Idag åkte jag in med henne till veterinären, där de tog blodprov och såg hur hon låg till med kalk, glukos och vitablodkroppar. Kalk och glukos var bra men hon hade mycket bakteriella vita blodkroppar. Vilket tyder på början på livmodersinflammation, efter valpning kan det bli en bakteriell inflammation i livmodern om alla moderkakor inte kommer ut eller om någon valp har funnits kvar. Det var tur att vi upptäckte den nu innan den han bli värre så vi fick antibiotika som inte kommer gå över i mjölken till valparna. Jag hoppas verkligen det här hjälper, för hon har helt klart ont och det är inget roligt senario med starkare antibiotika så valparna måste handmatas, eller operation… smiley
Så nu hoppas jag att hon blir bättre så ska jag ge mig i kast med att väga alla valpar då de inte har hunnits ännu idag. Imorse klipptes alla klor för andra gången denna vecka och igår fick alla nytt halsband då de första redan blivit små.