Idag ställdes Dakawee ut på utställningen i Gävle och blev Best in Show!!!

Jag, Dakawee med Domaren Veronica Danielsson.

Åh vad fantastiskt duktig Daka var idag, trots spöregn så visade hon sig från sin bästa sida!

Den här helgtrippen började med ett besök hos Edsbyn och söta Brimer.

Brimers fina gård med måååånga mjölkkor och mycket att göra!

Vi vallade tre kalvar på baksidan, här är Brimer som hade blivit mycket tuffare sen sist och betydligt mer intresserad av kalvarna.

Duktiga Brimer skällde till så kalven vände sig och gick!

Han fick sedan valla in kalvarna och då kom direkt den här kalven som gärna pratar med Brimer, Brimer gav honom en slick på nosen innan han föste iväg honom.

Även Daka fick valla kalvarna vilket gick ganska bra, det var dock lättare förra gången med fler kalvar och större utrymme. Därefter fick Brimer sitt första spår, som han gjorde jättebra! Han är dock en väldigt snabb kille så det gäller att de tvåbenta är med på noterna…smiley

Därefter fick de leka o springa på täckten. Beila har täten och Brimer strax efter.

Daka, Beila och Brimer.

Beila och Brimer brottas.

Jag o Rasmus blev bjudna på pizza som Brimers lill-matte Kerstin hade bakat, hon är bara 12 år och gör jättegod pizza! Tack Stina, Kerstin o Elin för en jättetrevlig fredagkväll!

Sedan åkte vi till Nickan och Gandalf i Valbo och sov, här är Rasmus med Beila hemma hos Nickan. Tack Nickan o Mike för god mat och att Rasmus fick en härlig dag medans jag sprang runt i regnet på brukshundsklubben!

På lördagen begav sig jag och Daka till en inofficiell utställning på Gävle brukshundsklubb.

Regnet öste ner och jag fick möjlighet att träffa den här fina damen Katja. Som är en Slovensky Vlek, vet inte hur det stavas. Nära släkt med vargen, såg ut som en varg och betedde sig som en varg. Men otroligt vacker!

Bra skydd för regnet… smiley

Idag insåg jag att vi var bortskämda i Grupp 1 med att alltid få gå först, förutom på Gävle brukshundsklubb då vi får gå sist, så det blev en lång väntan!

När det var våran tur så fick vi jättefin kritik, HP och BIR och insåg att det var 1 timme kvar till finalen. Men jag tänkte att har jag väntat så här länge kan jag vänta lite till…

Här är vi i finalen…

Den här var första rundan runt där alla stora hundar sprang först och sedan alla små.

Här är vi 10 hundar kvar och resten har blivit avtackade och tar runda två…
Tillslut är det bara Daka och Dobermanen kvar och får ta en sista runda. Efter svängen kommer hon fram till mig, räcker mig handen och säger “Jag har kommit fram till att ni vinner!”. Hon skötte sig exemplariskt, så fin min kära Dakawee.

Excellent, BIR, HP och BIS-1!!!