Idag har vi varit i skogen och tränat sök. Det var kul, blandad kompot av erfarna och nybörjare!

Daka fick även köra, och det fungerade jättebra trots det var länge sen. Vi fortsatte med klicker sök, och ganska snabbt fick figgarna gömma sig allt mer. Vid klicker sök står figgen synlig i början, hunden springer fram och nuddar nosen i handen (handtarget) och får klick och godis av figgen. Sedan förblir figgen passiv så hunden ska leta sig till andra sidan stigen och ta nästa figge. Det vart lite svårt i slutet då figgen var på sidan där det var medvind, men det ordnade sig när vi avslutade med en lätt synlig figge.

Beila har jag haft svårt att bestämma mig vilket sätt jag ska träna på. Så nu gjorde vi vindövningar, figgar som låg riktigt nära utan synretning och hongick i koppel och vigickså hon fick vindpå figgen. På tredje figgen gick det direkt och arbetade med hög nos! Riktigt duktig var hon! På bilden har hon hittat en figge och får pannkaka som belöning.

taget från Josannas blogg
http://stateroomrock.se/post/31192086048?og=1&fb_action_ids=4519614390697&fb_action_types=tumblr-feed%3Apost&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Åh hoppas det blir träning snart igen!