På nyårsmorgonen var vi ut och tränade lydnad, jag hade en idé om att träna uthållighetsträning med Dakawee genom extern belöning.

så jag la ut en matskål med skinka i och gick linförighet i en liten fyrkant, så när vi kom tillbaka till utgångspunkten så fick hon “varsegod” och fick springa till belöningen. Vi utökade längden på fritt följ och testade även att göra ett till moment efter innan hon fick klartecken. Det fungerade jättebra, hon koncentrerade sig verkligen och sökte ögonkontakt för att få klartecknet.

Idag var vi och tränade lydnad igen. Vi la en platsliggning där hon skötte sig galant Daka, trots barn som lät och att hon precis kommit ut ur bilen. Men platsliggning är hon väldigt säker på.

Tränade på ställande under gång och att hon ska stå kvar oavsett hur jag rör mig efteråt. Det är svårt att få till. Hon flyttar efter bakdelen när jag kommer mot henne. Så vi tränade på att gå liiite och liite närmare för varje gång. Sedan fick hon vila medans jag tränade Orphee.

Orphee fick springa till rutan som stod långt bort, och hon sprang i full fart dit och fick belöning med sin kampboll. Sedan tränade vi en del på sättande under gång och där verkade som att vilan från träning har gjort så det har sjunkit in.

Därefter fick Dakawee komma ut igen och vi tränade fritt följ med extern belöning (matskål och skinka). Lisa kom på att jag skulle använda placeringen av belöningen för att få till att hon svänger med mig. Innan skickade jag henne till den oavsett var vi var, men nu skickade jag bara om hon gick bra och Daka kunde springa till den i samma riktning som vi stod. Så hon inte svängde ut för att springa till den.

Det var stor skillnad på Daka denna gång, mycket mer taggad till att träna! Och koncentrerade sig verkligen för att följa mig för att få belöning. Hon blev snabbt trött och då var det dags att sluta!